Skapa fler sovplatser i en lägenhet

I många hem behövs det då och då extra sovplatser för gästande släktingar eller andra övernattningsgäster. I barnfamiljer med flera barn kanske det inte finns tillräckligt med utrymme för att vart och ett av barnen skall ha sin egna säng. För att få bukt på dessa problem finns det smarta lösningar att ta i bruk. Just nu är det inom inredning väldigt populärt med compact living och därför kan man i många kända inredningsaffärer hitta alldeles fantastiska och enkla problemlösningar till mindre lägenheter. Att kunna erbjuda en hyfsad sängplats är viktigt för de flesta och genom att kika runt på affärernas utbud, hittar man enkelt många bra och praktiska lösningar. En bäddsoffa är ett vanligt alternativ som inte bara ger sovplats åt en person utan åt två eller till och med tre. Det finns många olika slags bäddsoffor som är praktiska och dessutom är en perfekt kombination av säng och soffa.

En hurdan soffa

Eftersom utbudet på bäddsoffor är rätt så stort kan det vara bra att se runt hurdant utbudet är och vilka de egna kriterierna är. Det finns många aspekter som är bra att tänka på när du ska köpa soffa. Hur många extra sovplatser behövs och i hurdan användning skall soffan vara. Det finns både två- och tresitssoffor samt hörnsoffor som alla perfekt tjänar som liggplatser. En del av dem går att fälla ut till en extra bädd medan andra blir sovplats för två personer. En bäddsoffa skall vara bekväm och skön att sova i och därför är det viktigt att provligga bäddsoffan innan man köper den. Ingen vill erbjuda nattgästen en usel säng och sjuk rygg. Sittkomforten är oftast inte den bästa i en bäddsoffa men det kanske inte alltid är det väsentligaste. I många bäddsoffor finns det en behändig förvaringslåda där täcken, dynor och andra sängkläder kan förvaras. Välj också en soffa med ett slitstarkt tyg som tål både tvätt och slitage. Det finns produkter i alla prisklasser men det lönar sig att köpa en som är aningen dyrare eftersom de oftast är bekvämare att både sitta och ligga i.

Extra sovplats i barnrummet

Barn, både mindre och i tonåren, gillar att ha kompisar som sover över. I ett barnrum finns det ofta mycket leksaker och andra grejer men det kan vara en bra investering att redan från börjar planera in en bäddsoffa eller en extra säng i barnrummet. På så sätt slipper man hämta en madrass från förrådet varje gång barnet får övernattningsgäster. bäddsoffa är ett smart alternativ som passar bra också i barn- och tonårsrum. Om det inte finns utrymme för en soffa kanske man kan fixa extra liggplatser med hjälp av en våningssäng eller genom att ha en sovlåda under sängen. Det finns väldigt praktiska sovlådor som enkelt kan rymma en nattgäst. Lådan, som har hjul under, dras ut vid behov och skjuts in efter natten. Under sängen tar den ingen plats. Våningssängar ser man i många barnrum och de fungerar i många fall som sovplats för två syskon. I övriga fall kan den nedre sängen fungera som soffa och gästsäng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *