Renovera och inreda balkongen

En välplanerad balkong kan, oavsett hur stor den är, bli ett av de viktigaste ”rummen” i hemmet. Allt för ofta ser vi dock balkonger med massor av potential som inte riktigt kommer till sin rätt och därför inte används särskilt mycket. I den här texten vill vi förmedla våra bästa tips på hur man använder och fixar till sin balkong. Man kan säga att det handlar om två saker. Balkongens utformning och hur den är inredd. Inredningen är inte bara pricken över i:et utan den avgör faktiskt vilka funktioner balkongen har och hur du kan använda den. När vi pratar om utformning menar vi själva konstruktionen. Ett tak över balkongen, eller över delar på balkongen, kan skapa en mer skyddad plats men det är kanske inte skugga du vill ha utan så mycket ljus som möjligt? En balkong kan skräddarsys så att den passar utifrån vad just du vill få ut av den.

Att renovera balkongen kan vara en investering

Direktkontakt med solens strålar är välgörande för själen. Det gäller inte minst när det är lite kallare ute och vi är inomhus en större del av tiden. Kan man skapa en vindskyddad plats på en balkong kan man faktiskt ha glädje av den året om. Även om du kanske inte blir sittande så värst länge mitt i vintern så gör en kort stund i solen stor skillnad för ditt humör. kakelugn och balkong är sådant som verkligen kan skapa livskvalitet. Det är inte utan orsak som balkonger, i hög grad, påverkar värdet på hus och bostadsrätter när de kommer ut på marknaden. Att renovera en balkong kan innebära att man isolerar den och sätter upp glaspartier för att göra så att den verkligen känns som en del av hemmet. Det kan också handla om att ge sin balkong ett vackert golv som känns bra under bara fötter. Många byter ut balkongväggen mot ett transparent räcke, kanske i glas, för att maximera ljuset och utsikten. I vissa fall kan det även gå att göra balkongen större, men då krävs det att man söker bygglov.

Små inredningsdetaljer som gör helheten

Man kan använda inredning för uterum på sin balkong. Vi rekommenderar så kallade cafémöbler som i regel är framtagna för att ta så lite plats som möjligt. Väggfasta bänkar är också utrymmeseffektivt och bra om ni ofta är flera på balkongen. Bänkar kan gärna ha förvaring så att man snabbt kan fiska fram, eller plocka undan, dynor och annat utifrån vad det är för väder. Vi vill även passa på att slå ett litet slag för hängmattan! Hängmattor är tacksamma på balkonger och särskilt om man har ett högt läge med fin utsikt. Då är det en skön känsla att ligga och gunga lite försiktigt medan man plirar mot horisonten. Tänk på att rummet innanför balkongen kan dra nytta av en stor balkongdörr som ger extra ljusinsläpp, om den har glaspartier. Är balkongen inredd med växter är det då lite som att titta ut mot en trädgård fast man kanske sitter inne, högt upp i ett hus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *