Saker att tänka på vid renovering av lägenhet

Går du i tankar om att fräscha upp ditt hem? Kanske vill du ha en modernare touch för att kunna skryta lite för dina vänner. Eller kanske vill du bara ha nåt mysigare och mer estetiskt tillfredsställande för öka din egen trivselfaktor.

Det finns många goda anledningar till att renovera sin lägenhet, och vi ska gå igenom några saker som kan vara värda att tänka på.

Vad kan jag tänka på?

Det finns ett flertal vägar att gå när det kommer till renovering, och det finns också många fällor. Vanliga tankegångar är ju exempelvis att väga om priset är viktigare än resultatet. Det hänger dels på din smak, dels på din ekonomi, men även på dina värderingar.

Fördelarna med att verkligen kosta på är ju inte bara att det potentiellt kan bli väldigt vackert. En vän till mig renoverade köket förra sommaren. Hon tänkte att hon skulle köra på budget-varianten. Jag kan säga att hon ångrade sig senare, och att det blev dyrare i slutändan. Nu säger jag inte att det alltid kommer att vara på det sättet. Ibland går det alldeles utmärkt, och håller galant. Men risken kan potentiellt vara lite mindre om du kostar på lite mer redan från början.

En annan god anledning till att betala lite mer för renoveringen av lägenheten är om du eventuellt ska sälja den någon gång. Då är det nämligen så att du får dessa pengar, som du investerade i renoveringen, tillbaka i form av ett högre försäljningspris på lägenheten.

Din privata ekonomi kan såklart sätta en gräns. Det beror dels på hur stora utgifter du har i genomsnitt per månad, och hur stora inkomster du har, samt hur bra din kreditvärdighet är.

Till sist kan du fundera på hur mycket du kan göra själv, och hur mycket du behöver hjälp med av hantverkare. Kanske har du någon händig person i ditt liv som kan fixa det mesta. Då kanske du kan få ett betydligt mer överkomligt pris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *