Finansiera renoveringen

Går du i tankarna om att renovera i hemmet? Vad spännande! En renovering kan verkligen förändra hela känslan i ett hem. Att renovera kan däremot vara väldigt

kostsamt och i många fall även väldigt tidskrävande. En renovering blir inte klar på en dag och många måste vända ut och in på plånboken för att ro projektet i hamn. Innan man börjar renovera är det därför viktigt att man sätter upp en budget för hur mycket projektet ska få kosta. Här är det viktigt att vara införstådd med att det kan vara svårt att hålla budgeten till punkt och pricka, speciellt med tanke på alla oförutsedda situationer som kan uppstå. Försök att ha en budget som överstiger de belopp som du egentligen planerar att använda. På så sätt är du alltid beredd om något skulle inträffa eller om du t.ex. behöver köpa mer material.

Att sätta en budget är inte speciellt svårt. Det svåra ligger i att kunna finansiera sin renovering från första början. Det finns två olika sätt att gå tillväga för att kunna ha råd med renoveringen. Det ena är att du sparar ihop pengarna själv och det andra är att du ansöker om ett lån.

Finansiera med hjälp av ett lån

Att finansiera sin renovering med hjälp av ett lån är det absolut vanligaste sättet att gå tillväga. Om man köper en ny bostad kan man t.ex. baka in renoveringslånet i bolånet, men det går även bra att ansöka om t.ex. ett privatlån.

Finansiera med hjälp av sparade pengar

Det bästa är naturligtvis om man kan undvika att ta ett lån och istället använda sig av sina egna, kontanta pengar. Om du har ett sparkonto kanske du har möjlighet att låna från dig själv, eftersom du då även slipper ränta och effektiv ränta. Fördelarna med att

använda sig av sina egna pengar är naturligtvis många. Du slipper betala ränta på lånet och kan använda extrapengarna till ny inredning istället. Du slipper även få en sämre kreditvärdighet för att du får ett lån på dig. Att spara ihop pengarna själv kan kännas jobbigt och dessutom tar det betydligt längre tid än att ta ett lån. Vill man få jobbet gjort snabbt så är ett lån det bästa alternativet, vill man spara in pengar är det bästa att spara själv. Du väljer vad som passar dig, din renovering, din deadline och din vardag bäst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *