Så får du råd med renoveringen

Att renovera hemma är ett stort projekt som kräver både tid och pengar. Idag är renoveringar väldigt vanliga, men det betyder inte att de är mindre slitsamma för

det. Trots det är det inte alla som har råd eller möjlighet att renovera. Det kan handla om att man inte har en ekonomi som räcker till, men det kan också handla om den egna kunskapen och intresset. Det går att få ner kostnaderna för en renovering rätt ordentligt om man kan utföra mycket av arbetet själv. I annat fall gäller det att hitta en bra hantverkare.

Hur ska man då göra för att få råd med renoveringen? Till att börja med är det viktigt att du räknar ut vad din renovering kommer att gå på. På så sätt är det lättare för dig att skapa en budget som du sen inte behöver tumma på. Rekommendationen är att du räknar med att köpa in 10-20 % mer material än vad som egentligen kommer att krävas, så räkna med detta i din kalkyl. Orsaken till detta är för att saker kan gå sönder, brädor kan spricka och spikar försvinna.

Finansiera

När budgeten är klar är det dags att hitta ett sätt att finansiera renoveringen. Om du har möjlighet utför du så mycket som möjligt av arbetet själv för att få ner kostnaderna. Det absolut bästa är naturligtvis om du har sparade pengar sedan tidigare som du kan använda dig av och i annat fall kan det vara en god idé att satsa på ett lån. Hos Helio kan du hyra kontorsplats om du vill arbeta extra under kvällar och helger för att på så sätt få in mer pengar.

Att ansöka om ett lån i samband med renovering är väldigt vanligt. Har du ett bolån idag kan du i många fall baka in renoveringslånet i detta och slippa två räntor. Du kan också ansöka om ett privatlån för att finansiera din renovering. Privatlån är pengar som kan användas till precis vad du själv önskar och där du inte behöver använda dig av någon säkerhet.

Renovering med en liten budget

I vissa fall är det inte en stor renovering som krävs för att man ska känna sig nöjd. Ibland kan det räcka gott och väl med lite småfix i hemmet. Om du renoverar med en liten budget kan du försöka satsa på många små moment istället för ett stort. På så sätt får du en större förändring utan att du behöver lägga ut en större summa pengar. Måla om i sovrummet, använd dig av dekorplast i badrummet eller testa på att byta ut kakelplattorna själv i köket. Du kan även byta ut handtag och beslag på möbler eller köksluckor för en helt ny känsla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *