3# renoveringstips för den lilla bostaden

Även en liten bostad eller ett mindre rum kan upplevas stort och luftigt. Om du ska renovera din mindre bostad finns det några saker som du särskilt bör tänka på.

1# Rätt färgsättning

Vilken färg en mindre bostad har påverkar mycket. Det är förvisso mysigt när det är lite murrigt, men i en etta, sommarstuga eller ett litet rum är det klokare att satsa på ljusa färger. Gärna vitt. Även i ett mindre rum kan det passa med en fondvägg i annan färg eller en tapet som bryter av. Om du inte tycker om helvita rum, att det känns lite sterilt, kan du välja en ”mörkare” nyans av vitt eller ljusbeige eller ljusgult. Enklaste sättet att måla om, både väggar, fönster och dörrar, är genom att anlita www.k3måleri.se som är verksamma i både Stockholm och Uppsala.

2# Bygg in förvaring

Förvaring är ofta ett problem i en liten bostad. Ett lösning är att du bygger in förvaring i hemmet. Under köksskåpen, bakom sockeln, har du bara luft. Be din snickare att skapa extra lådor. Bygg in en kökssoffa eller säng med förvaring. Genom att bygga in säng, bänk och skåp, så kan du lättare använda varje kvadratcentimeter, än när du ställer in en köpt möbel. Du kan måttanpassa allt utifrån bostaden och dina behov. Om du har högt i tak kan du bygga ”loft”, antingen som sängplats eller för förvaring.

3# Dina fönster

Fönster påverkar mycket. Välvårdade fönster gör att hela bostaden ser mer välvårdad ut. Om du har en liten bostad kan fina fönster göra stor skillnad. Ju större fönster du har, desto mer ljus får du. Stora fönster gör också så att rummet ser större ut: det blir både ljusare och ger en synvilla att rummet förlängs. Om du har gamla fönster, kommer du också att spara in på värme, dvs. el och minska på dina koldioxidavtryck, om du byter ut dem till nya.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *