Goda råd vid lägenhetsrenovering

När det gäller renovering av lägenhet finns det en hel del saker att tänka på om du vill ha ett så bra resultat som möjligt. Ofta är det även viktigt att renoveringen går förhållandevis snabbt och smidigt eftersom det kan vara obekvämt eller till och med omöjligt att bo mitt i ett pågående renoveringsprojekt. Det kan lätt bli en irriterad stämning i hemmet om man andas slipdam eller inte kan tvätta sig ordentligt. I den här texten delar vi med oss våra bästa renoveringstips. Förhoppningsvis hjälper dem just dig mot ett lyckat resultat.

lightningvolt_wood_floorVad kan du göra själv?

Det viktigaste beslutet i samband med lägenhetsrenovering är vem som ska utföra jobbet. Har du tiden, inspirationen och kunnandet att renovera själv så kan du spara mycket pengar. Att måla väggar är i regel ganska enkelt om man är noggrann och inte slarvar med underarbetet. Att måla träytor som ska vara helt släta, till exempel köksskåp, är betydligt svårare. Ett tips är att satsa lite extra på små ytor som ligger i blickfånget. Att lägga ett exklusivt trägolv i ett stort rum är för dyrt för de flesta men har du en djup fönsternisch eller plats för en liten bänkskiva i köket kan du satsa på riktigt bra material eftersom det är så lite det handlar om. Ett nybörjarmisstag är att hela tiden åka och köpa nya grejer. Räkna ut vad du kommer att behöva och se till ha det hemma när du börjar. Om du renoverar på grund av en skada kan det löna sig att låna pengar innan läget förvärrats. Du kan ofta få snabblån trots betalningsanmärkningar idag.

Renovering ger hemmet karaktär

Att renovera hemma kan innebära att anpassa hemmet så att det blir som vi vill ha det. De som bor i en bostadsrättslägenhet har stor frihet, men man ska ändå vara medveten om att vissa projekt kan påverka andra i fastigheten och därför vara otillåtna. I bostadsrättslägenheter är det alltid bra att fråga fastighetsägaren vad som är tillåtet och vad för ändringar man eventuellt kan få bidrag för att göra. Som när det gäller mycket annat i livet handlar renovering om att att skapa så stort värde som möjligt i förhållande till insatser i form av pengar och tid. Idag är utbudet av material och inredningsdetaljer enormt stort. Det gäller att använda detta till sin fördel och inte bara försvinna in i ett evigt letande, online, efter den perfekta badrumsmattan eller den största rabatten på bänkskivor av marmor. Att vara effektiv i sin research och att våga ta beslut är alltså viktigt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *