Att tänka på vid badrumsrenovering

Att renovera badrummet i en lägenhet kan ge hela lägenheten ett lyft och få den att kännas mer modern. Det kan också höja värdet på lägenheten, men eftersom en badrumsrenovering är ett stort projekt att ta sig an, som kan vara kostsamt i sig, bör man konsultera med en fastighetsmäklare innan man börjar renovera, om man gör det endast med syftet att förhöja lägenhetens värde vid en försäljning.

Om man bestämmer sig för att genomföra badrumsrenoveringen finns det vissa saker som är viktiga att ha i åtanke för att resultatet ska bli bra. En av de sakerna är att man bör tänka praktiskt redan från början. Det kan vara lätt att skena iväg och börja planera vilken färg man ska ha på handdukarna redan innan man börjat riva ned kaklet, men det första man bör planera är inte sådana estetiska detaljer, utan förvaringen i badrummet – något som ofta glöms bort. Fundera på vad som måste få plats i badrummet och vilka förvaringslösningar man kan använda för att dessa saker ska få plats.bathroom-1336162_960_720

Något annat som är viktigt redan från början är att ha badrummets stil klar för sig. Detta för att badrummet ska kännas enhetligt, och ha en tydlig röd tråd. Vill man ha ett romantiskt badrum, ett klassiskt badrum eller ett modernt, minimalistiskt badrum? När man har bestämt sig för detta kommer alla efterföljande val (till exempel färgval, val av kommod och val av blandare) att bli lättare, eftersom man har en utgångspunkt att förhålla sig till.

Något annat som är viktigt att tänka på är att hela tiden förhålla sig till golvbrunnens placering i badrummet. Detta gäller särskilt om man har tänkt förändra något i badrummets planlösning, till exempel genom att sätta in ett badkar istället för en dusch eller tvärtom.

Efter all denna planering kliar det sannolikt i fingrarna, men man bör ge sig till tåls och vänta med att sätta igång med arbetet tills man har anlitat kvalificerade hantverkare för allt som ska utföras i badrummet – rörmokare för VVS, elektriker för elen, plattsättare för kaklet och så vidare. Detta för att man ska vara helt skyddad och försäkrad om en fuktskada eller en olycka senare skulle uppstå i badrummet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *